Marincole poedels

Puppies

Wij hebben voorlopig geen pups.


Heel af en toe hebben wij een nestje pups, die met de grootste zorg wordt grootgebracht.  Vaak zijn de pups ruim voor de geboorte al besproken. Wilt u graag een van onze pups, stuur ons dan even een berichtje. Graag willen we van u weten, wie u bent, uw gezinssamenstelling, woonsituatie, hoeveel tijd u beschikbaar heeft voor uw pup, uw ervaring met het verzorgen van een hond met name van een poedel. Een poedel pup vergt veel van u, zeker het eerste jaar. De opvoeding, maar ook zeker de verzorging is heel erg belangrijk.


Wij fokken uitsluitend met gezonde honden, streng geselecteerde bloedlijnen en honden met een geweldig karakter.


Er komen steeds meer DNA testen beschikbaar, ook speciaal voor de poedel. Onze honden worden getest op de volgende ziektes:

ECVO test: geen DNA test maar een jaarlijkse spiegeltest uitgevoerd door een erkende oogarts voor de ogen o.a pra en staar.

Knie Luxatie test: eenmalige test uitgevoerd door een speciale dierenarts.

DNA test op 2 soorten PRA

DNA test op Degeneratieve Myelopathie

DNA test op Ziekte von Willebrandt

DNA test op Neonatal EncephalopathieDe pups krijgen een officiële stamboom van de Raad Van Beheer, worden ontwormd volgens schema, krijgen de entingen volgens schema, de pups worden optimaal gesocialiseerd.


De eerste 2 weken bestaat uit rust voor de moeder en goed eten, slapen en groeien voor de pups. Vanaf 2-3 weken is bezoek welkom.


De pupjes krijgen op een leeftijd van 3-4 weken hun eerste scheer en wasbeurt. Het hoofdje, de voetjes en rondom het staartje worden geschoren. Ook de nageltjes worden bijgewerkt. Op 5-6 weken leeftijd wordt dit nogmaals herhaald en de laatste was en trimbeurt krijgt het pupje voor vertrek naar de nieuwe baas. Zo heeft uw nieuwe pupje al op jonge leeftijd kennis gemaakt met het verzorgen.


Op 6 weken krijgen de pupjes de microchip van de Raad van Beheer, het DNA profiel wordt afgenomen en worden ze nagekeken door de dierenarts. Ook krijgen ze dan hun eerste prikje.


Vanaf 8 weken leeftijd mogen ze naar hun nieuwe baas

Estella met Moby  (8weken oud).

                                              Faya met haar eerste nestje

Waarom een pupje kopen met stamboom bij een goede fokker??


In de media wordt vaak negatief  over de rashond met stamboom gesproken en geschreven. De rashond zou doodziek zijn, zo stelt men. Maar is dit ook zo????


Echter de rasvereniging en de Raad van Beheer hebben fokregels opgesteld, waar een fokker zich aan moet houden. Het is verplicht om de fokdieren te testen voor erfelijke ziekten. Die uitslagen worden geregistreerd. Die cijfers zijn bekend.

Ook zijn er strenge regels voor het welzijn van de moederhond, zij mag niet te jong of te oud of te vaak een nest krijgen. Overtreedt de fokker deze regels, dan krijgt de fokker geen stambomen bij zijn pupjes. Deze regels worden streng gecontroleerd gelukkig.

Sinds een paar jaar is het DNA profiel verplicht bij alle fokdieren in Nederland. Dit DNA profiel geeft aan wie de  ouders zijn. Zodat fraude ( niet de juiste vader of moeder van de pups) nu is uitgesloten. Het nest wordt gecontroleerd door een medewerker van de Raad van Beheer, die op 6 weken leeftijd de pups komt chippen en controleert de moederhond.


De kruizingen ( alle Doodles zijn kruizingen, waar u geen erkende stamboom van de Raad van Beheer bij krijgt!!!) en of honden zonder stamboom zijn meestal  niet getest. Er zijn geen testresultaten bekend van de ouders. Maar dat wil niet zeggen, dat deze honden dan gezonder zijn!!!! Niet testen = niet weten. Uiteraard staan onze prachtige reuen NIET te dekking voor kruizingen!! Helaas komt de raszuivere stamboomhond de laatste tijd slecht in het nieuws. Oeps nestjes of gelegenheids nestjes zouden beter zijn, geen poeha en geen eisen aan de kopers. Dus ook weinig tot geen testen voor de ouders en waarschijnlijk weinig tot geen nazorg als u vragen of problemen heeft met uw pup.

Helaas beseft men niet, dat wij als rasliefhebbers er alles aan doen om onze honden zo gezond mogelijk te fokken. Ik wil het allerbeste beste huisje voor mijn pupjes. Dus ja ik stel eisen aan aspirant kopers.
Onze  fokdieren hebben een DNA profiel, zodat bekend is, wie de ouders zijn. Inteelt is bij de Raad van Beheer verboden. Inteelt is na te gaan door het DNA Profiel.  Bij honden zonder stamboom weet je nooit wie de ouders zijn. Inteelt  komt  heel erg veel voor ( moeder met zoon of broer en zus), omdat de fokker alleen gaat voor het geld en niet voor het welzijn van de moeder hond en haar pups. Vaak krijgen de moeders het ene nest na het andere net zo lang tot het mis gaat en ze komt te overlijden. Een dode  moeder kan de broodfokker niks schelen. Dit kan gebeuren, omdat er simpelweg geen enkele controle is. Helaas houden de mensen die de pups kopen deze wantoestanden in stand. De honden / poedels die daaruit geboren worden, hebben meestal veel gezondheids en gedragsproblemen zoals angst. Jammer genoeg worden deze honden nergens geregistreerd. Alleen de rashond kan dmv. zijn chip geregistreerd worden.


Op de hondenshow laten wij onze honden zien. Een zieke hond is geen mooie hond. Een zieke hond heeft een doffe vacht, doffe ogen. Een zieke hond heeft geen zin om te lopen, als hij pijnlijke gewrichten heeft, een bange of angstige hond laat zich niet tonen.

Op de show laten wij onze honden zien, die een prachtige vacht hebben, die goed kunnen lopen, stralende ogen hebben en  plezier hebben om te werken met de baas.


Laat u  zich niet misleiden door de media.  Laat u zich  goed informeren naar de test resultaten van de ouders, Ga kijken bij de fokker. Ga op uw gevoel af, als het niet goed voelt, ga dan daar geen pup kopen. Meestal is uw gevoel goed!!!!  Koop vooral geen pup omdat hij zo zielig is!!!!!

U koopt een pup voor de komende 14 jaar, dan is een juiste beslissing heel erg belangrijk!!!


Vergeet niet, dat een levend dier altijd ziek kan worden. Gezondheid kan negatief en positief beinvloed worden door  bijvoorbeeld voeding, beweging, sport, verzorging, of simpel ergens een virus of bacterie oplopen.  enz enz.


Copyright  ©  All Rights Reserved by Marincole Poedels